Banja Luka poražena od lidera na GOB-u

Prva B liga Srbije

Banja Luka poražena od lidera na GOB-u

D. Vejo

Vaterpolisti Banja Luke poraženi su večeras u okviru sedmog kola Prve B lige Srbije od ekipe Bečeja na svom bazenu rezultatom 7:10, po četvrtinama je bilo  1:1, 2:4, 2:4 i 2:1.

Prvi su do lopte doplivali gosti iz Bečeja, međutim domaćin im brzo krade loptu i kreće u kontra napad koji nisu uspjeli realizovati. Na prvi pogodak čekalo se šest minuta, kada mrežu gostiju pogađa Šobić i Banja Luka vodi 1:0. Pola minute prije kraja prve četvrtine, Bečej dolazi do izjednačenja preko Mesaroša.

U nastavku, do lopte su prvi doplivali vaterpolisti Banja Luke. Imali su priliku da postignu gol, ali istu nisu uspjeli da realizuju. Bečej u nastavku dobija peterac, a svoj drugi gol na meču postiže Mesaroš i gosti vode 1:2. Kvalitetna odbrana krasila je gostujući tim u ovom susretu, pa tako već u narednom napadu Mesaroš postiže i treći gol na meču. Srbijanski tim vodi sa 1:3. Nedugo zatim, Šobić smanjuje na 2:3. Četvrti gol za goste postiže Prkosovački. Nakon njega siguran je Kuprešak za 2:5. Pola minute prije kraja drugog perioda, Stevandić smanjuje na 3:5, poslije čega se odlazi na odmor.

Treća dionica utakmice, bolje je počela za goste. Dobijaju drugi peterac na susretu, a siguran realizator je Korovljev. Rezultat je 3:6. Nakon toga, banjalučki sastav smanjuje preko Stevandića za 4:6. Dvije minute prije kraja pretposljednje četvrtine, domaćem timu dosuđen je peterac, a gol postiže Šobić i tako smanjuje na minus jedan (5:6). Bečej preko Drobine koji u nastavku postiže dva pogotka dolazi do 5:8. A, nekoliko sekundi prije kraja dionice i Dajević se upisuje u strijelce za 5:9.

Banjalučani su bolje zaigrali u posljednjem periodu. Postigli su dva gola, a strijelci su bili Sobić i Kecman, dok Bečej pogotkom Mesaroša stavlja tačku na ovaj susret.

Banja Luka: Milovanović, Kecman (1), Šobić (4), Stevandić (2), Vujković, Amidžić, Babić, Grabež, Maletić, Poljak, Petković i Jelić.

Bečej: Bušić, Korovljev (1), Mesaroš (4), Krstonošić, Dajević (1), Dobožanov, Kuprešak (1), Velimirov, Živkov, Andričin, Afanasijev, Drobina (2) i Prkosovački (1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi