Banja Luka se porazom oprostila od sezone

Prva B vaterpolo liga Srbije

Banja Luka se porazom oprostila od sezone

D. Vejo

Vaterpolisti Banja Luke poraženi su sinoć u okviru 10. ujedno i posljednjeg kola Prve B vaterpolo lige Srbije na gostovanju u Subotici od tamošnjeg Spartaka rezultatom 10:6.

U prvoj četvrtini, publika je gledala lavovsku borbu dva tima. Međutim, sredinom iste, Subotičani postižu dva pogotka dok Banjalučanima nisu dozvolili nijedan.

Drugi period, pripao je banjalučkom sastavu. Igrali su dobro u odbrani ali i napadu, pa tako kvartal završava rezultatom 1:2 u korist tima iz grada na Vrbasu. Na kratki predah, odlazi se s prednošću Spartaka (3:2).

Nakon pauze, široki auditorijum uživao je u dosta čvrstoj igri na obje strane. Ipak, više sreće imali su domaćini koji dobijaju period rezultatom 4:3, pa tako u posljednju četvrtinu ulaze s prednošću od dva gola (7:5).

Četvrti kvartal, Spartak rješava u svoju korist sa 3:1, te tako dolazi do novog trijumfa.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bio je Katić sa tri pogotka, dok se u banjalučkom timu istakao Vujković sa dva pogotka.

Banjalučani su i pored teških uslova pokazali da se mogu nositi sa timovima iz Srbije i to herojski. Skromna četvrta pozicija pripala je izabranicima Slobodana Grahovca nakon 10 odigranih kola. Bilo je mnogo uspona i padova, ali se nisu dali. 

Istrajali su u onom što vole, igrali su vaterpolo. Šampion Bosne i Hercegovine u nacionalnom timu ima čak osam igrača, što dovoljno govori o kvalitetu koji posjeduju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi