Banjalučani potopili Polet

Prva B vaterpolo liga Srbije

Banjalučani potopili Polet

D. Vejo

Vaterpolisti Banja Luke večeras su pred svojom publikom u prvom kolu Prve B lige Srbije potpuno deklasirali ekipu Poleta iz Sombora rezultatom 15:2, po četvrtinama je bilo 4:0, 3:1, 2:1 i 6:0.

Prva četvrtina sjajno je počela za domaću ekipu. Nakon šest minuta igre, rezultat je glasio 4:0 u korist izabranika Slobodana Grahovca koji su do kraja iste imali još dvije izgledne šanse za postizanje pogotka.

Drugi period ponovo je protekao u znaku domaćina, iako su gosti iz Sombora prvi pogodili mrežu Banjalučana. Nakon toga, kreće serija domaće ekipe od 3:0. Na poluvrijeme se odlazi s rezultatom 7:1 u korist VK Banja Luka. Pored toga, važno je istaći da je golman tima iz grada na Vrbasu Milovanović imao šest odbrana za poluvrijeme.

U trećem periodu igrao se oprezan vaterpolo. Obje ekipe su prijetile, a više želje pokazao je domaćin koji pretposljednju dionicu dobija s 2:1. Fizička sprema došla je do izražaja u posljednjoj četvrtini kada banjalučki sastav pravi seriju od 6:0 te tako ostvaruje prvu pobjedu u prvenstvu.

Za VK Banja Luka nastupali su Milovanović, D. Kecman, M. Kecman, Vujković, Stevandić, Šobić, Amidžić, Babić, Grabež, Maletić, Poljak, Petković i Jelić.

Sastav Poleta činili su Trivić, Nikolić, Hadžić, Stupar, Dereta, Nastasić, Damjanović, Kaplar, Kosanović, Toholj, Plavšić, Balaša i Pavlović.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Šobić sa četiri data pogotka, dok je za goste dva puta precizan bio Trivić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi