Banjalučani s ponosom dočekali svoje olimpijce

Iznenađenje za Čađo i Čeprkala

Banjalučani s ponosom dočekali svoje olimpijce

D. Vejo

Banjalučani su uspjeli u još jednoj misiji zvanoj ljudskost, prijateljstvo, sport i podrška.

Mnogobrojna ekipa koja se danas okupila na studentskim terenima kod mosta Venecija, odala je znak podrške učesnicima minulih Igara u Riju, na kojoj su s ponosom predstavljali bh. plivač Mihajlo Čeprkalo, te Saša Čađo srbijanska košarkašica koja je na istim osvojila bronzanu medalju.

Grad na Vrbasu s uzdignutom glavom može reći da je mjesto sporta. Rasadnik sportskih talenata dolazi upravo iz najvećeg grada Srpske, što dokazuju ovo dvoje sportista koji su na OI u Brazilu dali sve od sebe, kako bi ostvarili što bolje rezultate i ponosni se vratili u svoj grad.

Žar, požrtvovanost i borbu su prepoznali Banjalučani. Podršku svojim drugovima, dala su i poznata imena bh. sporta, kao što je kajakaš Darko Savić koji je kako moralnom, tako i podrškom putem društvenih mreža svakog momenta bio uz mlade sportske nade.

Ovim gestom, Banja Luka je još jednom pokazala da je ljudskost, prijateljstvo i sport iznad svega. S toga, za njih su ovo dvoje olimpijaca najzlatnije medalje koje su ikad mogli dobiti.

Vrijeme u kojem živimo možda nam ne donosi mnogo toga što želimo, možda nam oduzima ono materijalno što imamo, ali nikada nam ne može oduzeti dušu, ponos i vjeru u sebe i svoje prijatelje to je Banja Luka danas i dokazala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti