Banjalučanima pripala noćna utrka u Travniku

Učestvovalo oko 500 trkača

Banjalučanima pripala noćna utrka u Travniku

S. Mlaćo

Travnik je u subotu 03.09.2016.godine po prvi put bio domaćin za oko 500 trkača koji su došli istrčati prvu noćnu utrku u BiH pod nazivom “Pharmamed TRAVNIK NOĆNA UTRKA”, dužine 5 km, u organizaciji Centra za edukaciju mladih (CEM), a pod generalnim pokroviteljstvom kompanije „Pharmamed“ d.o.o.

 Među učesnicima/cama utrke bilo je i nekoliko poznatih imena, a pobjedu su odnijeli Banjalučani u obe kategorije, i to Srđan Samardžić u muškoj i Jelena Kosić u ženskoj kategoriji. Zanimljiv podatak je i to da je najmlađi učesnik utrke imao dvije, a najstariji čak 80 godina. Također, raduje nas i to što je duž trase bilo i preko 2000 navijača koji su gromoglasno davali podršku svim trkačima/cama, te time dodatno uveličali samu manifestaciju.

 

Utrka je imala za cilj promociju zdravih stilova života, bez alkohola, droga i duhanskih prerađevina, što je ujedno i misija CEM-a, ali i promociju trčanja kao sve popularnijeg vida rekreacije u BiH.

 

"Ova trka je bila jako zanimljiva, iako prva jako lijepo je i uspješno organizovana tako da sam prezadovoljan. Jako sam zadovoljan i svojim rezultatom, trčao sam 15:49 što je za jednog maratonca i polumaratonca jako brzo. Sve u svemu jako lijepa staza i trka i odazvati ću se i narednih godina“, izjavio je pobjednik utrke Srđan Samardžić.

 

CEM se ovim putem zahvaljulje svim sponzorima, kao i učesnicima/cama utrke, te se nadamo da će se ova manifestacija održavati i u budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi