Banjalučka lasta Igor Arsenić

Najbolji Arsenić

Banjalučka lasta Igor Arsenić

E. Škorić

Igor Arsenić pobjednik je "banjalučke laste", tradicionalnog takmičenja u skokovima sa Gradskog mosta, koje je i ove godine održano u okviru manifestacije Ljeto na Vrbasu. 

Prošlogodišnji šampion Borko Miladinović osvojio je drugo mjesto, dok je treća pozicija pripala Đorđu Gajiću. Arsenić je oduševio u svom petom nastupu. Mladi Banjalučanin je već na startu nagovjestio da juriša na trijumf, pošto je skupio 27,5 bodova, najviše u prvoj seriji. U drugom dijelu takmičenja viđeno je nekoliko spektakularnih skokova, a onda je na red došao Igor - i sve prisutne natjerao na gromoglasan aplauz.

U drugom skoku je zaslužio čak tri desetke, što mu je uz dvije ocjene 9,5 bilo više nego dovoljno za ukupno pobjedu i konačnih 57 bodova. Miladinović i Gajić su skupili po 54.

"Žestoko sam trenirao i spremao se za veliki izazov. Potajno sam se nadao da bih mogao podići pehar. Presrećan sam", izjavio je pobjednik nakon uručenja trofeja.

Momak koji je na "banjalučkoj lasti", tada kao četrnaestogodišnjak, osvojio treće mjesto nije krio oduševljenje ni činjenicom da je ovog puta nadmašio i svog oca Nenada, koji je osam puta bio najbolji. - Nisam imao pritisak jer sam se takmičio protiv oca. Više je to bila motivacija - zaključio je Igor, uz konstataciju da će sljedeće godine sigurno braniti titulu.

Na ovogodišnjem nadmetanju, čiji je organizator Turistička organizacija Banjaluke, uz podršku Asocijacije za sport, nastupila su 23 takmičara iz Zenice, Sarajeva, Kragujevca, Užica, Beograda, Konjica, Mostara i Banjaluke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi