Banjalučki polumaraton opravdao očekivanja

Dominacija kenijskih atletičara

Banjalučki polumaraton opravdao očekivanja

Kenijski atletičar Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo pobjednik je 2. banjalučkog m:tel polumaratona. 

On je dionicu od 21 kilometra istrčao za 1:04,03 sata, čime je postavio novi rekord staze. Drugo mjesto zauzeo je njegov sunarodnik Abel Kibet Rop, dok je treći kroz cilj prošao još jedan Kenijac Joel Mwangi Maina.

Rekord je pao i u ženskoj konkurenciji. Najbolja je bila Kenijka Kristina Mora Oigo, koja je polumaraton istrčala za 1:13,37 sata. Stela Barsosio je zauzela drugu poziciju, dok je Agnes Jebet Tirop bila treća.

Napomenimo i to da je na današnjem polumaratonu u Banjaluci, između ostalog, učestvovalo i oko 40 elitnih takmičara iz 40 zemalja svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti