Banjaluka domaćin svjetskog padobranskog prvenstva 2014.

Definitivna odluka IPC FAI

Banjaluka domaćin svjetskog padobranskog prvenstva 2014.

M. Skaka

Na danas poslijepodne  završenoj konferenciji, Međunarodne padoranske komisije IPC -Svjetske vazduhoplovne federacije FAI, koja se održavala u Beču, definitivno je potvrđeno da će se u Banja Luci u avgust 2014. održati Svjetsko padobransko prvenstvo za seniore i juniore.

Vazduhoplovni savez Bosne i Hercegovine su predstavljali: Duško Grmuša - predsjednik, Siniša Holik - potpredsjednik, Alen Halak - generalni sekretar, Vladan Stojković - delegat Vazduhoplovnog saveza BiH u Međunarodnoj padoranskoj komisiji i Ranko Seferović - predsjednik Vazduhoplovnog saveza Republike Srpske. Naša delegacija je imala sastanke sa rukovodstvom IPC-a, predstavnicima FAI-a i preko 30 delegacija drugih zemalja.

U skladu sa pravilima Svjetske vazduhoplovne federacije FAI, za provođenje prvenstva je odgovoran Vazduhoplovni savez Bosne i Hercegovine,  a u skladu sa odlukama Vazduhoplovnog saveza Republike Srpske u tehničkoj organizaciji navedenog takmičenja će učestvovati svi aeroklubovi iz Republike Srpske, što garantuje uspješnu organizaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti