Barceloneta po prvi put prvak Evrope

U finalu savladan Radnički iz Kragujevca

Barceloneta po prvi put prvak Evrope

Vaterpolisti Barcelonete su osvojili naslov prvaka Evrope. U finalnoj utakmici završnog turnira, Barceloneta je u svom bazenu savladala Radnički iz Kragujevca 7:6.

Za svoju prvu titulu prvaka Evrope, Barceloneta je bila od ekipe koja je osnovana prije dvije godine i kojoj je ovaj poraz u finalu, prvi u Evropi. Presudnim se pokazala treća četvrtina u kojoj je Barceloneta
stekla dva gola prednosti. I Radnički je baš kao i Primorje dan ranije dobro krenuo, nakon gola Zlokovića sastav iz Kragujevca je vodio 2:0, ali je Munárriz vratio domaću ekipu u život pet minuta prije kraja druge četvrtine.

Važan, možda čak i presudan gol bio je onaj Alberta Española za 6:4. Radnički se vraćao, dva puta, pokušao je sve u posljednjih ali se domaća ekipa odbranila. U utakmici sa malo golova, dva je u Barceloneti postigao Albert Español. Pinedo je bio na preko 60 posto odbrana (9/15). Radničkom nije pomoglo niti 14 odbrana golmana Radića.


Finale:
Barceloneta - Radnički 7:6
Za treće mjesto:
Primorje - Partizan 12:6


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.