Barry Hawkins preko Maguirea do Higginsa

Svjetsko prvenstvo u snookeru

Barry Hawkins preko Maguirea do Higginsa

A. Beganović

Barry Hawkins posljednji je polufinalista Svjetskog prvenstva u snookeru koje se igra za nagradni fond od 1.750.000 funti.

Nakon Johna Higginsa, Marka Selbyja i Ding Junhuija plasman u polufinale Svjetskog prvenstva osigurao je i Hawkins koji je u četvrtfinalu savladao Stephena Maguirea (13:9).

U posljednju treću sesiju koja je odigrana večeras Hawkins je ušao sa prednošću od dva framea (9:7), no Maguire je uspio izjednačiti na 9:9.  Činilo se tada da će meč otići u neizvjesnu završnicu, no tako nije mislio Hawkins.

Osvojio je četiri naredna framea za pobjedu 13:9, a u polufinalu će snage odmjeriti sa Johnom Higginsom, dok će se u drugom sastati Selby i Ding.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi