Bartula prvi ženski sudija koji će suditi završnicu Kupa

Uoči završnice Kupa u odbojci

Bartula prvi ženski sudija koji će suditi završnicu Kupa

D. Kurbegović

Predstojeći vikend rezervisan je za završnicu Kupa u odbojci za žene i muškarce. 

Oba turnira održat će se u Brčkom u organizaciji ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko u ženskoj i OK „Mladost“ Brčko u muškoj konkurenciji. U skladu s propozicijama za takmičenje u Kupu BiH parovi polufinalnih utakmica su:

Žene: ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko – OK „Kula-Gradačac“ Gradačac i UOK „Banjaluka Volej“ Banja Luka – OK „Sloboda“ Tuzla

Muškarci: HOK „Domaljevac“ Domaljevac – OK „Modriča-Optima“ Modriča i OK „Mladost“ Brčko – MOK „Jedinstvo“ Brčko

Finalni turniri Kup-a Bosne i Hercegovine na rasporedu su 10/11.03.2017. godine u ženskoj i 11/12.03.2017. godine u muškoj konkurenciji. Navedeni termini podložni su promjenama u zavisnosti od eventualnog TV prijenosa finalnih utakmica Kup-a BiH. Titulu pobjednika u ženskoj konkurenciji iz 2016. godine brani ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko, dok će OK „Mladost“ Brčko braniti titulu osvojenu u muškoj konkurenciji.

Zanimljivo da će prvi puta u historiji završnice Kupa, finale u ženskoj konkurenciji suditi žensko. Ta čast pripala je 38-godišnjoj Ivani Bartuli iz Breze, bivšoj odbojkašici, koja već ima predznak Međunarodnog odbojkaškog sudije. Ovo je svakako veoma dobar potez Odbojkaškog saveza BiH, da finale jednog takmičenja dodijeli da sudi jedna žena, koja je već odavno dokazala da može svoj posao odraditi na profesionalan način. Dobar potez saveza, kako bi se i povukle predrasude i diskriminacije kada su u pitanje uloga žene u sportu, a posebno suđenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi