Bearsi do treće pobjede preko Packersa

Monday Night Football

Bearsi do treće pobjede preko Packersa

U velikom derbiju trećeg kola NFL-a Chicago Bearsi su slavili protiv velikih rivala Green Bay Packersa rezultatom 20:17.

U utakmicu su obje momčadi ušle sa skorom 2-0, a ako uz to dodamo i činjenicu da se radi o dva velika rivala, onda se nije ni mogla očekivati drukčija utakmica od onakve kakva je bila. Oba tima su odigrala jako dobro, a pobjednik je odlučen tek četirii sekunde prije kraja utakmice kada je Robbie Gould pogodio field gol sa 19 yardi.

"Bilo je veoma zabavno, to je sve što mogu reći. Odbrana je odradila odličan posao, borili smo se cijelu utakmicu. Na kraju smo zasluženo stigli do pobjede", rekao je QB Bearsa Jay Cutler koji je utakmicu završio sa 16/27 za 221 yardu, jedno TD dodavanje i jednim presijecanjem.

Packersi su sredinom druge četvrtine vodili sa 10:0 nakon polaganja Grega Jenningsa i field gola Masona Crosbyja, ali su Bearsi polaganjima Grega Olsena i Devina Hestera uspjeli doći do preokreta 14:10. Sedam minuta prije kraja Aaron Rodgers je probio 3 yarde za vodstvo Packersa 17:14, ali je onda Robbie Gould zabio dva field gola za treću pobjedu Bearsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.