Bektić: Dobro se oporavljam nakon operacije

Oglasio se bh. borac

Bektić: Dobro se oporavljam nakon operacije

Dž. Mrakić

Jedini Bosanac u UFC-u, Mirsad Bektić, zbog povrede je morao otkazati najveću borbu u dosadašnjoj karijeri protiv Tatsuye Kawajirija.

Borba se trebala održati 11. decembra na „TUF 22 Finale“ eventu, međutim rođeni Srebreničanin povrijedio je prednji križni ligament jedne noge i jedno vrijeme će morati odsustvovati iz oktagona.

„Ne baš način na koji sam htio provesti Dan zahvalnosti, ali bilo je odlično vidjeti svoju porodicu. Izuzetno jako sam trenirao i radovao sam se predstavljanju sebe i svog tima sljedeći mjesec, međutim dobro se oporavljam nakon operacije i radujem se stazi oporavka i dostizanja vrha, odnosno dokazivanja da sam najbolji borac u najtežoj diviziji UFC-a. Hvala svima na ljubavi i podršci“, izjava je iznad slike na fan profilu Mirsada Bektića na kojoj se naš borac nalazi u bolničkoj postelji.

Inače, Bektić je neporaženi MMA borac u perolakoj kategoriji, ostvario je svih deset pobjeda u karijeri, a od toga tri u UFC-u. Posljednji put borio se 30. maja ove godine kada je tehničkim nokautom porazio Lucasa Martinsa i nanio mu treći poraz u karijeri (15-3-0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti