Bektić puca od samopouzdanja: Svakim danom sam sve bolji

Uoči nastupa na UFC 209

Bektić puca od samopouzdanja: Svakim danom sam sve bolji

Srebreničanin Mirsad Bektić noćas će po peti put ući u UFC-ov oktagon.

On će se na UFC 209 eventu, koji se održava u T-Mobile Areni u Las Vegasu, boriti protiv Darrena Elkinsa, 32-godišnjeg američkog borca.

Bektić je u profesionalnoj MMA karijeri zabilježio 11 nastupa i isto toliko pobjeda, a eventualni trijumf u večerašnjem nastupu gurnuo bi ga u u samu elitu perolake kategorije.

Uoči okršaja sa Elkinsom Bektić puca od samopouzdanja i čvrsto vjeruje u novu pobjedu.

"Mogu ih sve sada pobijediti. A postajem sve bolji iz dana u dan. Bolji sam danas nego što sam bio juče. Uvijek razmišljam da mogu još bolje, otvoren sam i slušam što mi kažu drugi, slušam savjete i to mi pomaže. Kada dođe pravo vrjeme biću bolji nego što ću biti ove subote. I sljedeće godine ću biti dvostruko bolji, nadam se. Ne smijete stagnirati", jasan je bio Bektić.

UFC 209 predvodi revanš Tyrona Woodleyja i Stephena Thompsona za naslov prvaka velter kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi