Belgijanac nakon pada u induciranoj komi

Boeckmans teško stradao

Belgijanac nakon pada u induciranoj komi

Osma etapa vožena u subotu, po težini padova i povreda sasvim sigurno će obilježiti ovogodišnju Vueltu. Tejay van Garderen je odustao zbog ključne kosti, Irac Daniel Martin također završava svoj nastup, dok se dan kasnije povukao i Peter Sagan.

Međutim, pad 50 kilometara prije cilja je bio opasan, težak, a u toj grupi biciklista se našao i Kris
Boeckmans koji je čini se prošao najgore. Belgijac je u induciranoj komi nakon teškog pada, ima teške povrede lica, slomio tri rebra i povrijeđena pluća.

Ima teške povred i morat će biti operisan, doktori su ga morali staviti u umjetnu komu. Ima unutarnje krvarenje" objavili su iz njegove ekipe. Lott-Soudal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.