Beltran u Yankeesima za 45 miliona dolara!

Yankeesi žele vratiti titulu u New York

Beltran u Yankeesima za 45 miliona dolara!

Teme:

Rukovodstvo najpopularnijeg kluba u MLB-u NY Yankeesa odlučni su da trofej World Seriesa vrate u New Yorku. 

Danas je u New Yorku predstavljeno najnovije pojačanje Yankeesa. Iskusni vanjski igrač Carlos Beltran potpisao je trogodišnji ugovor vrijedan 45 miliona dolara, a godišnje će 36-godišnji Portorikanac zarađivati 15 miliona dolara. 

Ostaje da se vidi kako će navijači Yankeesa prihvatiti Beltrana jer je ranije igrao za rivalske Metse gdje je bio veliki ljubimac navijača. Beltran je 2005. godine potpisao sedmogodišnji ugovor s Metsima vrijedan čak 119 miliona dolara. 

Prethodnu sezonu Beltran je igrao za St. Louis Cardinalse. Šest vanjskih igrača Yankeesa (Beltran, Brett Gardner, Ichiro Suzuki, Jacoby Ellsbury, Alfonso Soriano i Vernon Wells) godišnje će na ime ugovra Yankeese koštati čak 90 miliona dolara, a sva šestorica su stariji od 30 godina. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.