Bengalsi i Coltsi izborili play off

Ostalo je kolo u regularnom dijelu

Bengalsi i Coltsi izborili play off

M. Maksimović

Do kraja regularnog dijela sezone u NFL ostalo je još jedno kolo. U AFC-u su plasman u play off osigurali Houston, Denver, New England, Baltimore, Indianapolis i Cincinnati. Što se tiče NFC-a tamo su mirni Green Bay Packersi, Atlanta Falconsi, San Francisco i Seattle.

Bengalsi su drugu godinu zaredom u play offu, zahvaljujući pobjedi nad direktnim konkurentima, 

Pittsburgh Steelersima.Presudio je field goal Josh Brown četiri sekunde prije kraja za 13:10.Predhodno je Reggie Nelson presjekao dodavanje Bena Roethlisbergera, koji je puno iskusniji u odnosu na Andyja Deltona, ali to nije pomoglo Steelersima.

 

Indianpolis Coltsii su također u play offu, predvođeni rookiem, Andrewom Luckom. U susretu odluke za protivnike su imali slabe Kansas City Chiefse sa samo jednom pobjedom u osam utakmica domaćem Arrowhead stadionu.Protiv Coltsa su se Chiefsi vratili, izjednaćili na 13:13, ali su Coltsi slavili. Andrew Luck je dodao pas za Reggiea Waynea.Mladi QB Coltsa je do sada osvojio 4.183 yarde što je bolje od dosadašnjeg rekorda Cama Newtona (4.051) u prvoj NFL sezoni.

 

Seattle Seahawksi su bili više nego ubjedljivi protiv San Francisco 49-ersa u derbiju NFC-aGosti su dva puta u prvom poluvremenu dva puta kažnjeni zbog zadržavanja igre.Sa četiri TD-a, Seattle je već na poluvremenu imao veliku prednost 28:6, na kraju je završilo 42:13.Russell Wilson je imao četiri TD dodavanja u ovoj utakmici.

 

Što se tiče NFC-a, Minesota je u gostima nadigrala neočekivano Houston Texanse 23:6, pa sada ima omjer 9-6, baš kao i ekipa Chicaga, dok su Dallas i New York Giantsi na 8-7.Minesota igra protiv Green Baya, Bearsi gostuju Lionsima, Dallas kod Washingtona, dok Giantsi čekaju Philadelphiju.

 

 

Rezultati 16 vikenda:

Arizona Cardinals - Chicago Bears 13:28

Baltimore Ravens - New York Giants 33:14

Seattle Seahawks - San Francisco 49ers 42:13 

Green Bay Packers - Tennessee Titans 55:7

Houston Texans - Minnesota Vikings 6:23

Jacksonville Jaguars - New England Patriots 16:23

Kansas City Chiefs - Indianapolis Colts 13:20

Carolina Panthers - Oakland Raiders 17:6

Dallas Cowboys - New Orleans Saints 31:34 (produžetak)

Miami Dolphins - Buffalo Bills 24:10

New York Jets - San Diego Chargers 17:27

Philadelphia Eagles - Washington Redskins 20:27

Pittsburgh Steelers - Cincinnati Bengals 10:13

Tampa Bay Buccaneers - St. Louis Rams 13:28

Denver Broncos - Cleveland Browns 34:12

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.