Berlin domaćin Final Foura Lige prvaka

Najbolji evropski odbojkaši u Njemačkoj

Berlin domaćin Final Foura Lige prvaka

Final Four Lige prvaka za odbojkaše za 2015. godinu biće održan u Berlinu. 

Odlukom CEV-a domaćin tuniru četiri najbolje evropske muške odbojkaške ekipe biće dvorana Max-Schmeling-Halle, a mečevi su na programu 28. i 29. marta. 

Još uvijek nije poznato koji će to timovi učestvovati u završnicu koja se igra u Njemačkoj prijestolnici, a o njima će odlučiti dvanaest mečeva play-offa u narednih osam sedmica, a sastaju se:

VfB FRIEDRICHSHAFEN (GER) - Asseco Resovia RZESZOW (POL)

Tomis CONSTANTA (ROU) - Lokomotiv NOVOSIBIRSK (RUS)

JASTRZEBSKI Wegiel (POL) - Sir Safety PERUGIA (ITA)

Cucine Lube TREIA (ITA) - PGE Skra BELCHATOW (POL)

Copra Volley PIACENZA (ITA) - Zenit KAZAN (RUS)

Halkbank ANKARA (TUR) - Belogorie BELGOROD (RUS)

Ovo će biti prvi put u historiji takmičenja čije je puno takmičarsko ime CEV DenizBank Volleyball Champions League da će se održati na njemačkom tlu. Ženskom Final Fouru domaćin će biti poljska ekipa Chemik Police.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.