Betsy Andreu poručila: Lance opet laže, on je bio glavni

Žena koja je među prvim progovorila

Betsy Andreu poručila: Lance opet laže, on je bio glavni

A. Beganović

Armstronogovo priznanje o korištenju dopinga izazvalo je burne reakcije u Sjedinjenim Američkim Državama. Mnogo je onih koji njegov potez nazivaju hrabrim, no ima i onih koji smatraju da Lance i dalje laže.

Jedna od njih je i Betsy Andreu, supruga Frankieja Andreua, bivšeg momčadskog kole Lencea Armstronga u US Portal Service Teamu.

Betsy, inače jedna od "zvizdača" koja je razotkrila Lancea, razočarana je njegovim priznanjem.

"On i dalje štiti ljude koji su mu bliski. Bolnica je bila mjesto gdje je sve počelo. On je bio vlasnik momčadi, odlučivao je koga će se angažovati, koga će se otpustiti, ko će koliko biti plaćen. Potpuno je neiskren način u kojem se distancirao od uloge vođe", izjavila je Betsy Andreu.

"Mogao je sve priznati, dugovao mi je to, dugovao je to sportu koji je uništio. Bila sam mu boljna dati priliku, a ovo je njegov odgovor. Može se iskupiti samo ako USADA-i i WADA-i sve prizna jer nemoguće je da je najveću prevaru i historiji sporta izveo samostalno", za CNN je dodala Betsy.

Podsjetimo, tokom prethodnih godina Armstrong je Betsy nazivao ludom pijanicom i kurvom, a sve kako bi je učinio nevjerodostojnom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.