Bez iznenađenja u osmini finala

Tri selekcije šest golova

Bez iznenađenja u osmini finala

U susretima osmine finala očekivano nije bilo iznenađenja, favoriti su opravdali očekivanja. U četvrtfinale Svjetskog prvenstva idu Crna Gora, Australija, SAD i Italija.

Italija je prva po programu osigurala prolaz među osam. Tempesti je imao 12 odbrana, primio je samo dva gola. Iako je Italija bila na 38 posto realizacije, upisala je sigurnu pobjedu 8:2. Brazilci koji se pripremaju za narednu godinu i Olimpijske igre, nakon završnog turnira Svjetske lige gdje su savladali Hrvatsku, na ovom turniru nisu uspjeli napraviti ništa posebno.

Amerikanci su predvođeni golmanom Mosesom (12 odbrana) i Johnom Mannom (tri gola) stigli do pobjede 7:3. Mann je postigao koliko i kompletna selekcija Brazila. Brazilci su imali realizaciju svega 12 posto (3/25).

Ono što su postigli Brazilci ili Kanađani je svakako premalo, ali šta reći za Južnu Afriku. Dvije minute prije kraja prve četvrtine Južnoafrikanci su postigli gol i to je bilo sve do kraja. Australci su pobjedili 17:1. Ukupno gledajući, tek je utakmica između domaćina Kazahstana i Crne Gore ponudila nešto " normalnijeg" vaterpola.

Kazahstanci su držali priključak do polovine treće četvrtine. Tu treću dionicu Crnogorci su dobili 5:1, poveli su 10:6, pa je u završnici bilo puno lakše. Ivović i Pašković su postavili konačnih 12:8 na 18 sekundi prije kraja. Kod Crne Gore Darko Brguljan i Mladen Janović su postigli po tri gola, koliko i Gubarev kod Kazahstana.

Osmina finala:
Italija - Kanada 8:2
SAD - Brazil 7:3
Australija - Južna Afrika 17:1
Crna Gora - Kazahstan 12:8

Parovi četvrtfinala:
Hrvatska - Crna Gora
Grčka - Australija
Mađarska - Italija
Srbija - SAD

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.