Bez play offa ostali Pittsburgh, Dallas, Baltimore

Završen regularni dio sezone

Bez play offa ostali Pittsburgh, Dallas, Baltimore

Regularni dio u NFL je zaključen utakmicama 17.kola. Utakmicu koja je probudila veliko rivalstvo Green Baya i Chicaga. Packersi su sa povratnikom nakon povrede Aaronom Rodgersom otišli do pobjede 33:28.

Trenutak odluke je stigao 38 sekundi prije kraja kada je Rodgers 48 yardi dugim dodavanjem pronašao Randall Cobb za slavlje Packersa koji će u prvom krugu NFC-a igrati protiv San Francisca.

Utakmicu koja je odlučivala o putniku u play off također su igrali Dallas i Philadelphia. Kyle Orton koji je mijenjao Tonyja Romoa, vukao je Dallas skoro do preokreta jer su Eaglesi vodili šest minuta prije kraja 24:16. Cowboysi su imali meč loptu u rukama ali je cornerback gostiju Brandon Boykin presjekao Ortonovo dodavanje, pa Dallas treću godinu zaredom u posljednjem kolu ostaje bez play offa.

U AFC-u Baltimore Ravensi nisu uspjeli, jer su ubjedljivo poraženi od Cincinnatija na Paul Brown stadionu 34:17, dok su navijači Pittsburgha čekali rasplet duela San Diega i Kansas City. Oslabljeni Chiefsi su ispustili vodstvo 24:14, pa su sa dva field goala Nicka Novaka Chargersi slavili 27:24, što nije odgovaralo Pittsburghu.

Rezultati 17.kola:
Chicago Bears - Green Bay Packers 28:33
Miami Dolphins - New York Jets 7:20
San Diego Chargers - Kansas City Chiefs 27:24
Seattle Seahawks - St. Louis Rams 27:9
Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles 22:24
Tennessee Titans - Houston Texans 16:10
Arizona Cardinals - San Francisco 49ers 20:23
Chicago Bears - Green Bay Packers 28:33
New England Patriots - Buffalo Bills 34:20
Minnesota Vikings - Detroit Lions 14:13
New York Giants - Washington Redskins 20:6
Pittsburgh Steelers - Cleveland Browns 20:7
Atlanta Falcons - Carolina Panthers 20:21
Cincinnati Bengals - Baltimore Ravens 34:17
Indianapolis Colts - Jacksonville Jaguars 30:10
Oakland Raiders - Denver Broncos 14:34
New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers 42:17

Parovi play offa:

AFC:
Cincinnati - San Diego
Indianapolis - Kansas City

NFC:
Philadelphia - New Orleans
Green Bay - San Francisco

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.