Bez većih iznenađenja u 1. kolu PTC Finala

Trump opravdao ulogu favorita

Bez većih iznenađenja u 1. kolu PTC Finala

A. Beganović

Juče i danas igrani su mečevi 1. kola Ladbrokes Players Championship Grand Finala, a većih iznenađenja na otvaranju turnira nije bilo.

Jedan od najvećih favorita za osvajanje turnira Jud Trump nadigrao je Martina Goulda. Slavio je Trump 4:1 po frameovima, a Gould je u četvrtom frameu napravio najveći break u meču od 135 poena.

Zanimljivo je bilo u duelu Marca Fua i Alana McManusa, a meč je odlučen u posljednjem sedmom frameu. Slavio je Fu 4:3, a istim rezultatom Mark Allen je savladao Marka Davida, kao i Bden Voollaston Jimmyja Robertsona.

Allister Carter je u meču bez trocifrenog breaka nadigrao Graeme Dotta (4:1), dok je Shaun Murphy takođe sa 4:1 nadigrao Liang Wenba.

Plasman u 2. kolo osigurali su i Robert Milkins, Ryan Day, Mark King, Barry Hawkins, Matthew Selt, Mike Dunn, Michael White, te Ding Junhui.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi