Bh. atletičar počeo sa pripremama za Tokyo

Samardžić ima samo jednu želju

Bh. atletičar počeo sa pripremama za Tokyo

D. Vejo

Mnogo pretrčanih kilometara, mnogo truda, rada i znoja, stoji iza vlasnika 120 medalja Srđana Samardžića.

Ovaj skromni student i član AK Banja Luka, ima samo jedan cilj, a to su Olimpijjske igre u Tokyju. Do Japana, put je dug. Pred ovim 27-godišnjim mladićem, stoje mnoge takmičenja.

Da bi obezbjedio norme, Samardžić će nastupati na evropskom i svjetskom prvenstvu, ali, prvi ispit ima već za nekoliko dana kada ga očekuje trka u Sofiji, Bugarska.

Naime u Bugarsku ide kako bi trčao na Balkanskom prvenstvu u maratonu.

"To mi je prvo od takmičenja što imam, a nadam se da ću uspjeti da ostvarim zacrtani cilj. To bi mi bila veoma dobra odskočna daska za dalje", izjavio je za naš portal atletičar, Srđan Samardžić.

Međutim, to nije sve, njega očekuje još jedno takmičenje zakazano za kraj ove godine, tačnije 29. oktobra kada će sa reprezentacijom BiH nastupati na Balkanskom prvenstvu u polumaratonu a koje se održava u Podgorici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi