Bh. atletičari i atletičarke danas nastupaju u Turskoj

Počelo Balkansko prvenstvo

Bh. atletičari i atletičarke danas nastupaju u Turskoj

E. Čaušević

Atletičari i atletičarke do 18 godina, članovi atletske reprezentacije Bosne i Hercegovine, jučer su otputovali na Balkansko prvenstvo u Tursku.

Nakon što su Albanci, a zatim i Rumuni otkazali domaćinstvo ovog takmičenja, mladi atletičari i atletičarke će imati priliku takmičiti se na prelijepom Olimpijskom stadionu "Ataturk“ u Istanbulu.

"Atletski savez Turske uložio je izvanredne napore i uspjeli su, uz pomoć vlasti u Istanbulu, organizovati ovo važno takmičenje za mlade atletičare i atletičarke. Ovo je primjer implementacije najvećih vrijednosti koje svi dijelimo u atletskoj porodici: prijateljstvo, suradnja i podrška u teškim vremenima.“, stoji u najavi ovog takmičenja.

U Tursku je otputovao 18 atletičara i atletičarki koji će se danas boriti za najsjajnija odličja. Prema mišljenju selektora, najviše šansi za visok plasman imaju Nermin Štitkovac (kugla i disk), Aleksandra Roljić i Katarina Lemez (800m), Sara Lučić (skoku u vis). Uz njih su otputovali: Milica Bošnjak (100m), Tina Bošnjak (koplje), Slađana Jagodić (skok u vis), Stefan Stanković (dalj), Anes Šabić (400m), Ajla Bašić (kladivo), Binasa Memić (kugla), Tarik Hadžajlić (skok u vis), Anja Čolaković (troskok), Harun Karahmet (110m pr), Lejla Vrcić (disk), Nikola Petrović (3000m), Mirko Cvijić (800m) i Kosta Ivičić (koplje).

Vođa delegacije je potpredsjednik Atletskog saveza BiH, Goran Bošnjak, vođa tima je Mensur Vrcić, a u stručnom štabu se još nalaze treneri Neđo Đurović, Halim Jašarević i Zoran Radinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije