Bh. atletičarka suspendovana zbog dopinga

Za Adelu Čomor dvije godine suspenzije

Bh. atletičarka suspendovana zbog dopinga

E. Čaušević

Atletski savez Bosne i Hercegovine potvrdio je danas da je bh. atletičarka Adela Čomor pala na doping testu.

Čomor je atletičarka Atletskog kluba Novi Grad iz Sarajeva, te nogometni sudija. Kako je potvrđeno iz Atletskog saveza BiH ona je suspendovana na dvije godine nakon što je pala na doping testu.

Naime, Adela Čomor je bila pozitivna na Ephedrine nakon testiranja urina. Kontrolori Agencije za antidoping kontrolu su pozvali određeni broj atletičara i atletičarki na testiranje, a njihove određene količina poslane su WADA-i.

Nakon što je utvrđeno da je Čomor pozitivna na Ephedrine njen nalaz je upućen strukovnom savezu koji ju je suspendovao na dvije godine. Također, Adeli su poništeni svi rezultati koje je ostvarila na pojedinačnom prvenstvu BiH kada je osvojila dvije srebrene medalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi