Bh. juniori počeli sa pripremama u Odžaku

Pred Balkansko prvenstvo

Bh. juniori počeli sa pripremama u Odžaku

Juniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se na u Odžaku, gdje će trenirati do 12. augusta, nakon čega je predviđen polazak u Probištip u Makedoniju, gdje će se od 13. do 17. augusta odigrati Balkansko odbojkaško prvenstvo za juniore. 

Selektor juniorske reprezentacije Selvedin Karić na pripremama ima 13. odbojkaša na koje računa za takmičenje u Probištipu, a to su: Eldar Trakić, Mirza Bećirović, Elvedin Ćosić (tehničari), Anto Lučić, Muriz Krivokapa (korektori), Teofan Budinčić, Esad Đakovac, Safer Karić, Aleksandar Petrović (primači), Marko Simović, Nedim Cinac, Adi Osmanović (srednji blokeri) i Sejdin Mustafić (libero).

Juniori BiH igraće u grupi sa domaćinom Makedonijom i Bugarskom, dok se u drugoj grupi nadmeću odbojkaši Srbije,Turske, Grčke i Rumunije. 

BiH će prvi meč odigrati 13. avgusta protiv Bugarske od 20:00 časova, a u 2. kolu, 14. avgusta će igrati protiv domaćina Makedonije od 19:30 časova. 

Plasman u polufinale izboriće po dvije prvoplasirane reprezentacije iz obje grupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.