Bh. juniori slavili u Ankari

Balkansko prvenstvo za odbojkaše

Bh. juniori slavili u Ankari

O. Lekić

Muška juniorska odbojkaška reprezentacija BiH zauzela je peto mjesto na Balkanskom prvenstvu 2015. koje se igra u Ankari, glavnom gradu Turske.

Izabranici selektora Selvedina Karića i trenera Darka Manojlovića slavljem su završili nastup u Ankari, a u meču za peto mjesto pobijedili su Albaniju sa 3:0 po setovima (25:19, 25:20 i 25:18). 

U polufinalnim utakmicama Srbija je bila ubjedljiva, poslije sat i šest minuta igre, trijumfuje maksimalno sa 3:0 (25:22, 25:11, 25:12) protiv Grčke. Domaćin turnira Turska opravdala je ulogu favorita, pobijedila je sa 3:0 (25:21, 25:20, 25:17) Rumuniju, tako da će sa Srbijom u finalu koplja ukrstiti, a u meču za treće mijesto snagu će odmjeriti Grčka i Rumunija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti