Bh. košarkaši u kolicima nemaju novca za nastup na EP

I pored odličnih rezultata nemaju podršku

Bh. košarkaši u kolicima nemaju novca za nastup na EP

A. Haznadarević

Osvajanjem drugog mjesta na Evropskom prvenstvu B-divizije u junu ove godine, reprezentacija Bosne i Hercegovine za košarkaše u kolicima osigurala je nastup na Evropskom prvenstvu (A-divizija) koje će biti održano u Frakfurtu od 28. juna do 7. jula 2013. godine. 

Iako su sportskim zalaganjem košarkaša u kolicima i volonterskim radom ljudi u Savezu košarke u kolicima ostvareni značajni sportski rezultati, odlazak reprezentacije za košarkaše u kolicima na Evropsko prvenstvo još uvijek je pod znakom pitanja zbog nedostatka sredstava potrebnih za prijavu i takmičenje, saopćeno je iz Saveza košarke u kolicima BiH.

 

"Odlazak na evropsko prvenstvo u ovom trenutku je neizvjestan zbog nedostatka finansijskih sredstava. Iako smo svjesni da naš sport nije dovoljno poznat široj javnosti, rezultati koje iz godine u godinu ostvaruju košarkaši u kolicima daju nam za pravo da se nadamo pomoći šire zajednice i sponzora", rekao je direktor reprezentacije Mirsad Alagić.

 

Reprezentativci Bosne i Hercegovine koje predvodi selektor Sabahudin Keč s pripremama bi trebali započeti u maju naredne godine, ali i to je upitno zbog nedostatka finasijskih sredstava.

 

Treba dodati to da finansijska podrška države ne nedostaje nekima, koji ni blizu ne postižu rezultate sa kojima bi na pravi način bila predstavljena Bosna i Hercegovina, a poseban je paradoks to što stipendije od strane države dobijaju oni koji veličaju ratne zločince.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.