Bh. košarkaši u kolicima plasirali se u Diviziju B

Sjajni nastupi u Portugalu

Bh. košarkaši u kolicima plasirali se u Diviziju B

A. Beganović

Reprezentativci Bosne i Hercegovine, košarkaši u kolicima, pobjednici su Evropskog prvenstva Divizija C za košarkaše u kolicima koje je održano od 5. do 12. jula u Lisabonu u Portugalu. „Zmajevi u kolicima“ su superiorno slavili sve pobjede u sedam odigranih utakmica i zasluženo ostvarili plasman u Divziju B.

Redom su pobjeđivane reprezentacije Portugala, Irske, Srbije, Finske i Grčke, nakon čega je uslijedilo polufinale sa Irskom i finale sa domaćinom Portugalom u kojem su „zmajevi u kolicima“ ubjedljivo slavili rezultatom 75:51.

MVP prvenstva bio je naš reprezentativac Elvir Modronja koji je izabran i u najbolju petorku. 

„S obzirom na uslove, ovo je veliki uspjeh i ova reprezentacija je spremna na naredne izazove i velike stvari, naše vrijeme tek dolazi“, rekao je direktor Reprezentacije BiH Alaga Pašić, i dodao:

"Čestitam momcima, selektoru Keči i treneru Trifunoviću na briljantoj igri i dostojnom odnosu prema državnom dresu, također se zahvaljujem svima koji su nam pomogli da otputujemo u Portugal i ostvarimo ovaj rezultat."

Rezultati naše selekcije:
BiH –Portugal 58:34

BiH – Srbija 76:40

BiH – Finska 76:42

BiH – Grčka 82:42

BiH – Portugal 75:51

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.