Bh. odbojkašice poražene od Belgije

Za kraj kvalifikacija

Bh. odbojkašice poražene od Belgije

M. Šljivak

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je i u trećem meču kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo. Bolja od naše selekcije je danas bila Belgija sa uvjerljivih 3:0, po setovima 25:3, 25:9, 28:26.

Katastrofalno je naš tim ušao u meč. Belgija je potpuno razbila naše odbojkašice u prvom setu, te su ovaj dio igre dobile s nevjerovatnih 25:3.

Nastavile su Belgijanke dominirati u drugom setu. Ovog puta su našim odbojkašicama prepustile devet poena (25:9), te su došle do sigurnog vodstva od 2:0.

Treći set donosi mnogo više neizvjesnosti. Igralo se na razliku, gdje se opet bolje snalazi Belgija i dobija i treći set sa 28:26, te će Belgijanke igrati na Evropskom prvenstvu.

Kvalifikacije za EP:

Belgija - BiH 3:0 (25:3, 25:9, 28:26)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi