Bh. plivači ispod desetog mjesta u Pescari
Ensar Hajder

Bh. plivači ispod desetog mjesta u Pescari

M. Skaka

Bosanskohercegovački plivači na Mediteranskim igrama jučer su ponovo nastupili bez visokog plasmana i pored činjenice da je oboren i jedan državni seniorski rekord.

Selma Atić na 200 metara prsno zauzela 14. mjesto i oborila seniorski državni rekord sa rezultatom 2:45,02. Ensar Hajder na 100 metara slobodno zauzeo 14. mjesto, a na 400 metara mješovito 11. mjesto.

Danas Ensar Hajder pliva u 2 discipline 200 metara slobodno i 50 metara delfin, a Atić Selma nastupa na 50 metara delfin stilom. Ensar će nastupiti u ukupno 7. disciplina, a Selma u 6. disciplina do kraja Igara.

"Takmičeći se i plivajući treninge na velikom, 50 metarskom olimpijskom bazenu naši takmičari se privikavaju na ovaj bazen, s obzirom da cijelu godinu treniraju u 25 metarskom bazenu, tako da su svaki dan rezultati i forma puno bolji.", kaže Muhamed Smajlefendić trener bh. plivačkom dvojcu u reprezentaciji, ali i u njihovom matičnom klubu Zmaj-Alpamm iz Tuzle.

"Ovo takmičenje koristimo u potpunosti tako da se plivači ujutro takmiče, a popodne rade treninge. Nadamo se da ce nam ove Mediteranske igre pomoći da se što bolje pripremimo za Opšte ljetno državno i Svjetsko prvenstvo. Zahvaljujemo se svima koji nam daju podršku u Bosni Hercegovini šaljući nam sms i email poruke podrške!", poručio je Smajlefendić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.