Bh. plivači nastupili u Pescari
Ensar Hajder

Bh. plivači nastupili u Pescari

M. Skaka

Na 16. Mediteranskim igrama U italijanskoj Pescari nastupa i plivačka reprezentacija BiH koju čine Hajder Ensar i Atić Selma, te trener reprezentacije Smajlefendić Muhamed. Prvi dan plivackih takmičenja je bio jučer i trajat će do 1. jula.

U jučerašnjem takmičarskom danu plivači BiH, svi iz plivačkog kluba ''Zmaj-Alpamm'' iz Tuzle su ostvarili sljedeće rezultate:

Selma Atić na 100 metara prsno zauzela 15. mjesto, a na 200 mješovito 17. mjesto. Ensar Hajder na 200 metara mješovito zauzeo je 11. mjesto.

Danas je Ensar Hajder zauzeo 24. mjesto na 50 metara slobodno, dok je na 100 metara delfin zauzeo 18. mjesto. Atić Selma je plivala 100 metara delfin i zauzela je 20. mjesto.

Sutra Ensar Hajder pliva u 2 discipline 100 metara slobodno i 400 metara mješovito, a Atić Selma nastupa na 200 metara prsnim stilom. Ensar ce nastupiti u ukupno 7 disciplina, a Selma u 6 disciplina do kraja Igara.

Naši takmičari su iskoristili Mediteranske igre kao testnu stanicu pred nadolazece Svjetsko prvenstvo koje ce se održati u Rimu od 26.07. do 02.08.2009. godine, te su popravili svoja najbolja vremena i pokazali zavidnu formu. Prije Svjetskog prvenstva očekuje ih i nastup na Opštem ljetnom državnom prevnstvu u Trebinju 11. i 12.07.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.