Bh. reprezentacija pobjedom otvorila EP

EP u sjedećoj odbojci

Bh. reprezentacija pobjedom otvorila EP

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci na najbolji način otvorila je Evropsko prvenstvo koje se igra u Poreču.

Ekipa Mirze Hrustemovića danas je u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva savladala selekciju Gruzije sa 3:0. Naši momci odigrali su fenomenalnu utakmicu, te su prema očekivanjima bez većih problema upisali prvu pobjedu na EP u Poreču.

Prvi set bh. selekcija dobila je sa uvjerljivih 25:7. U drugom setu Gruzija je zaigrala malo bolje, no to nije bilo dovoljno ovoj selekciji da ozbiljnije zaprijeti, te je bh. tim nakon 25:13 u drugom setu poveo sa 2:0. Treći set bio je samo formalnost gdje smo prepustili samo pet poena Gruzijcima (25:5).

Naši momci već sutra nastavljaju svoj put utakmicom drugog kola protiv Mađarske. U posljednjem trećem kolu bh. selekcija igra protiv Srbije u srijedu. Polufinalni susreti igraju se 10. novembra, a finale je na programu dan kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi