Bh. sportisti koji nisu s ovdašnjih prostora

Oni su odabrali sportsko državljanstvo BiH

Bh. sportisti koji nisu s ovdašnjih prostora

Dž. Mrakić

U proteklih nekoliko godina Bosnu i Hercegovinu predstavljali su, ili još predstavljaju, mnogi sportisti koji, zapravo, nemaju nikakve veze s našom zemljom.

U košarci naturalizovani igrači nisu čudna pojava, međutim, u svijetu drugih sportova zaista je neobično vidjeti kako, recimo, jedan Senegalac slavi gol u dresu nogometne reprezentacije naše zemlje ili kada jedna Kenijka proslavlja pobjede zastavom Bosne i Hercegovine.

U nastavku donosimo pregled osam bh. sportista koji geografski nisu s ovih prostora, a koji su odabrali sportsko državljanstvo Bosne i Hercegovine kako bi branili njene boje u nogometu, atletici i košarci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi