Bh. takmičari na Specijalnoj olimpijadi osvajaju medalje

Medalje za BiH

Bh. takmičari na Specijalnoj olimpijadi osvajaju medalje

Bosanskohercegovački sportisti nastavljaju sa odličnim rezultatima na Evropskim ljetnim olimpijskim igrama u Antwerpenu.

Danas su na scenu stupili atletičari koji su osvojili četiri medalje, i to po jednu zlatnu i bronzanu te dvije srebrne. Najuspješniji je bio atletičar Mersad Redžić koji je slavio u utrci na 100 metara s vremenom 14 sekundi i 34 stotinke.

Srebro su osvojili Admir Aščerić na 400 metara, Kristina Klačar na 200 metara i Nihada Buljubašić na 200 metara.

U konkurenciji vodenih sportova, plivač Zlatan Horo osvojio je srebrnu medalju u disciplini prsno na 50 metara. Vrijeme od 58:64 sekundi bilo je dovoljno našem takmičaru da dođe do odličja.

Olimpijada za osove sa specijalnim potrebama održava se od 9. do 20. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.