Big Benu šest utakmica kazne

NFL vijesti

Big Benu šest utakmica kazne

Iako je sud prije nekoliko dana odlučio da neće procesuirati Bena Roethlisbergera za seksualni napada za koji ga je optužila 20-godišnja sobarica jednog hotela, Big Ben ipak neće proći bez kazne.

Komesar NFL-a Roger Goodell je kaznio dodavača Pittsburgh Steelersa sa šest utakmica neigranja, a sam igrač je prije zvaničnog izricanja kazne obavio razgovor s Roodellom i dogovorio se da će prihvatiti kaznu koja bi trebala biti jasna poruka ostalim igračima lige da se takve stvari neće tolerisati.

Uprava Pittsburgha već se dala na posao i uputila je zahtjeve za razmjenu u nekoliko klubova. Pittsburgh je ponudio Roethlisbergera u zamjenu za jedan od prvih deset pickova drafta, ali je većina klubova odbila. Vjerovatno čekaju večerašnji draft da vide kako će proći.

Ukoliko Big Ben ostane u dresu Pittsburgha propustiće utakmice protiv St. Louisa, San Francisca, Oaklanda, Buffala, Jacksonvillea, Seattlea i Clevelanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije