BiH  poražena od Italije na startu kvalifikacija

Težak poraz bh.odbojkašica na startu kvalifikacija

BiH poražena od Italije na startu kvalifikacija

E. Dindić

U okviru 1.kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ženska odbojkaška selekcija Bosne i Hercegovine sastala se sa reprezentacijom Italije. Na kraju  i više nego ubjedljivo rezultatom 3:0 po setovima pobjedu je ostvarila reprezentacija Italije( 25:12, 25:12, 25:13).

Naše reprezentativke su bile totalni autsajder u ovom susretu, odnosno odbojkašice Italije opravdale su ulogu favorita. 

Prvi i drugi set i više nego ubjedljivo Italijanke su riješile u svoju korist dosta lagano rezultatom 25:12. Ni jednom u ova dva seta, naše odbojkašice nisu uspjele da pruže jači otpor favorizovanoj reprezentaciji Italije. 

Treći set reprezentativke Bosne i Hercegovine igraju nešto bolje, ali neodovoljno za neki veći otpor i ovaj set Italija dobija rezultatom 25:13, za na kraju i više nego ubjedljivih 3:0.

Sutra je na rasporedu novi susret kada se naše odbojkašice sastaju sa reprezentacijom Latvije, a ovaj susret je na rasporedu u 19:00 h.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije