BiH četvrta, Izrael i Moldaviju idu dalje
Izrael i Moldavija iduće sezone nastupiće u Drugoj diviziji

Evropskog timskog prvenstva – Treća divizija

BiH četvrta, Izrael i Moldaviju idu dalje

Atletska reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je četvrto mjesto na takmičenju Evropskog timskog prvenstva – Treća divizija, dok su prve dvije pozicije i plasman u Drugu diviziju izborile reprezentacije Izraela i Moldavije.   

Nakon održanih takmičenja u 42 discipline prvo mjesto u ukupnom poretku osvojila je reprezentacija Izraela sa 401 bodom, druga je bila Moldavija sa 384, treća  Danska sa 378, četvta BiH sa 349, peti Island sa 319 bodova...
 
Drugog dana naši atletičari i atletičarke osvojili su četiri druga mjesta – Jasna Horozić u utrci na 200 m (25,91 sek), Dušan Babić na 800 m (1:15,77), Biljana Cvijanović na 1.500 m (4:30,36), te Kemal Mešić u bacanju diska (50,56 m), dok su treća mjesta pripala Paši Šehić u bacanju kladiva (51,32 m) i bacaču koplja Almiru Kolašincu (66,54 m).

Naši najuspješniji predstavnici na takmičenju bili su bacač kugle Hamza Alić (19.97 m) i Jasna Horozić u utrci na 400 m (55, 11 sek), koji su u subotu osvojili prva mjesta.

Prvenstvo je održano na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović – Hase, a BiH je dobila pozitivne kritike za organizaciju takmičenja na kojem je učestvovalo više od 600 atletičara i atletičarki iz 13 zemalja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.