BiH juriša na sedmo evropsko zlato

BiH juriša na sedmo evropsko zlato

E. Škorić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci od 8. do 12. oktobra u Rotterdamu jurišat će na sedmi  uzastopni naslov najbolje ekipe na Starom kontinentu.

Aktualni evropski prvaci te svjetski i paraolimpijski viceprvaci nakon što su uspješno  okončali prvu  fazu priprema u Fojnici, drugu fazu nastavljaju u Stuttgartu zajedno s reprezentacijom Njemačke, s kojom će od 3. do 7. oktobra odigrati nekoliko kontrolnih utakmica.    

Selektor Mirza Hrustemović izrazio je zadovoljstvo formom i zalaganjem svih igrača tokom priprema u Fojnici. 

Kapiten reprezentacije Sabahudin Delalić naglasio je da su svi igrači spremni i motivirani da osvoje novo zlato.

" Sve osim zlata za nas bi u ovom trenutku bio neuspjeh. Uz selekciju Njemačke najveći konkurent za titulu bit će nam  ekipe Rusije, Holandije i Ukrajine", kazao je Delalić.

Na EP-u učestvovat će 12 reprezentacija podijeljenih u dvije grupe. Odbojkaši BiH igrat će u A-grupi sa selekcijama Srbije, Hrvatske, Rusije, Latvije i Turske, dok  u B-grupi nalaze se reprezentacije Njemačke, Ukrajine, Holandije, Poljske, Azerbejdžana i Velike Britanije.

Pod vodstvom selektora Mirze Hrustemovića, boje reprezentacije BiH na EP-u branit će: Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak,  Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i  Beniz Kadrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.