BiH na petom mjestu
Slaba posjeta na našem najvećem stadionu

Evropsko atletsko prvenstvo treće grupe

BiH na petom mjestu

Atletska reprezentacija BiH nakon prvog dana takmičenja na Evropskom prvenstvu - treće grupe, koje se održava na Olimpijskom stadionu «Asim Ferhatović - Hase» nalazi se na 5. mjestu.

Najbolji plasman za naš tim ostvario je bacač kugle Hamza Alić, osvojivši prvo mjesto sa solidnim rezultatom od 19,97 metara.

Najprijatnija iznenađenja napravili su sprinter Nedim Čović, koji je bio drugi na 100 m, te bacač kladiva Samir Vilić osvajanjem trećeg mjesta.

U ženkoj konkurenciji najbolji plasman ostvarila je Jasna Horozić koja je u bila prva u utrci na 400 m s vremenom 55,11 sekundi,  dok su tri treća mjesta osvojile Gorana Cvijanović na 400 m s preponama, Vladana Gavranović u trci na 800 m, te Biljana Cvijanović na 3.000 m s preprekama.

Nakon 17 takmičenja (disciplina) na prvom mjestu nalazi se reprezentacija Moldavije sa 155, 5 bodova, ispred Izraela i Danske sa po 152, a slijede Azerbejdžan sa 147, BiH sa 137, Island 131, Luksemburg 118...

Sutra će, posljednjeg dana prvenstva, takmičenja početi u 14 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.