BiH odustala od EP u košarci u kolicima

Zbog nedostatka novčanih sredstava

BiH odustala od EP u košarci u kolicima

A. Beganović

Upravni odbor Asocijacije košarke u kolicima Bosne i Hercegovine donio je odluku da zbog nedostatka sredstava otkaže nastup reprezentacije BiH u košarci u kolicima na Prvenstvu Evrope „A“ divizije koje će se od 5. do 16. oktobra održati u turskoj Adani.

Na sjednici UO AKK BiH, koju je vodio predsjednik Asocijacije dr. Harun Drljević odlučeno je i da jesenji dio 15. prvenstva BiH u košarci u kolicima počne 10. oktobra . Za takmičenje u Ligi AKK BiH prijavilo se osam ekipa, dok je novoformiranom klubu iz Bosanske Gradiške ostavljena mogućnost da se u narednim danima izjasni o učešću u takmičenju.

Žrijebom je odlučeno da se u 1. kolu 15. Prvenstva BiH u košarci u kolicima sastanu: Bihać: Una Sana - 3K Sarajevo, Zenica: Bosna - Veterani Tuzla, Sanski Most: Sana - Zmaj Gradačac i Banja Luka: Vrbas - Bijeljina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti