BiH pobjedom nad Egiptom do finala Svjetskog prvenstva

Protivnik u finalu Iran ili Brazil

BiH pobjedom nad Egiptom do finala Svjetskog prvenstva

D. Kurbegović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci današnjom pobjedom nad selekcijom Egipta plasirala se u finale Svjetskog prvenstva u Poljskoj. Izabranici selektora Mirze Hrustemovića, danas su rezultatom 3:0 (25:11, 25:23 i 25:23), porazili Egipćane u jednoj veoma zanimljivoj utakmici u kojima je naša reprezentacija pokazala zašto je favorit broj jedan za osvajanje naslova.

Protivnik našoj reprezentaciji biće poznat večeras nakon duela između Irana i Brazila. Podsjetimo naša reprezentacija je na putu do finala savladala Kazahstan, Brazil, Hrvatsku, Njemačku i danas ekipu Egipta. U pet odigranih susretna naši odbojkaši su izgubili samo jedan set i to protiv Njemačke.

Današnjom pobjedom naša reprezentacija je obezbjedila najmanje srebrenu medalju s ovog Svjetskog prvenstva, a svi se iskreno nadamo da će biti i zlatna nakon finalnog susreta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.