BiH prva u ekipnom poretku

Takwondo turnir u Vršcu

BiH prva u ekipnom poretku

Reprezentacija BiH osvojila je 21 medalju na taekwondo turniru Milenium kup u Vršcu. U konkurenciji 40 timova i 500 takmičara iz sedam država, reprezentativci BiH u ukupnom poretku osvojili su prvo mjesto ekipno.

Takmičari koji su osvojili odličja za Bosnu i Hercegovinu su: Nikola Oroz, Mufid Isaković, Nina Deretić i Maja Stojković – zlato, Ivona Filipović, Marko Čalić i Selma Valjevac – srebro, te Mladen Dragić, Vladan Kakuca, Helena Daradan, Ivana Miličević, Valentina Galinac, Haris Mušija, Ivan Zrinušić, Ivan Jurič, Nikola Bošnjak, Mladen Ristić, Amir Katana, Josipa Lozančić, Emina Ortaš i Ivona Brnić – bronza.

"Nastup naše reprezentacije na ovom takmičenju pokazao se uspješnim. Reprezentacija BiH napreduje polako ali sigurno i sve je zapaženija na međunarodnim turnirima. Na ovom turniru bh. takmičari mogli su pokazati koliko su spremni za izazove koji slijede, turnire A klase te svjetsko seniorsko i evropsko juniorsko prvenstvo" izjavio je selektor bh. reprezentacije Boris Budor.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.