BiH sa 17 predstavnika na EP u Zagrebu

Evropsko karate prvenstvo

BiH sa 17 predstavnika na EP u Zagrebu

Na 44. evropskom prvenstvu u karateu, koje će od 7. do 10. maja održati u Zagrebu,   BiH će predstavljati 17  takmičara, 10 u muškoj i sedam u ženskoj konkurenciji.

Prema izboru selektora muške reprezentacije Suada Ćupine boje naše zemlje u pojedinačnim borbama braniće (po kategorijama): Edin Muslić (do 60 kg), Tarik Lušija (do 65 kg), Adnan Hadžić (do 75 kg), Alem Kupusović (do 84 kg) i Oliver Mandarić (preko 84 kg), te u katama Aleksandar Mihajlović.      

U ekipnim borbama Hadžiću, Kupusoviću i Mandariću još će se pridružiti Admir Zukan, Mate Odak, Nermin Potur i Milan Trkulja.   

Za žensku reprezentaciju u izboru selektora Fikreta Selmana u pojedinačnim borbama nastupiće: Una Selman (do 50 kg), Dijana Okanović (do 55 kg), Mirsada Suljkanović (do 61 kg), Arnela Odžaković (do 68 kg) i Merima Softić (preko 68 kg).

Ovim takmičarkama  u ekipnim borbama pridružit će Tanja Umićević, dok će u katama nastupiti Dajana Mršić.    

Na prošlom EP u estonskom Tallinu BiH je osvojila tri srebrene medalje - Arnela Odžaković, Merima Softić i ženska ekipa u borbama.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije