BiH sa šest olimpijaca na Omladinskim olimpijskim igrama

Igre u Nanjingu

BiH sa šest olimpijaca na Omladinskim olimpijskim igrama

Šest bh. olimpijaca uzet će učeće će na Omladinskim olimpijskim igrama u Nanjingu (Kina), koje će se održati od 16. do 28. augusta.

Amila Karšić takmičit će se u taekwondou, Stefan Čuković u atletici, Aleksandra Samardžić i Petar Zadro u judou te Branka Vranješ i Vedad Ramić u plivanju.

“Omladinske olimpijske igre u Nanjigu su drugo veliko takmičenje na koje odlazak bh. sportista organizuje Olimpijski komitet BiH. Nadam se da će OKBiH u budućnosti imati više pomoći drugih za organizaciju odlaska bh. sportista na značajna međunarodna takmičenja. Naši sportisti navikli su nas na medalje. U Singapuru 2010. godine osvojili smo dvije bronzane medalje, u tenisu i judou,” izjavio je predsjednik OK Izet Rađo.

Na olimpijadi u Nanjigu će nastupiti 3.800 sportista koji će se takmičiti u 28 sportova. Pored dosadašnjih sportova na olimpijadi u Nanjigu bit će uvršteni ragbi i golf kao nove olimpijske discipline.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.