BiH u odbojkaškoj lutriji poražena od Bjelorusije

Bh.reprezentacija završila kvalifikacije na petom mjestu

BiH u odbojkaškoj lutriji poražena od Bjelorusije

E. Dindić

U okviru 5.kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je svoj susret sa reprezentacijom Bjelorusije. U jednom veoma zanimljivom susretu na kraju slavila je Bjelorusija rezultatom  3:2 ( 25:17, 27:25, 18:25, 25:27, 7:15).

U prva dva seta vodila se neizvjesna borba ali više sportske sreće imala je reprezentacija Bjelorusije koja rezultatom 25:17 i 27:25 povela sa 2:0 u setovima.

U nastavku svi su očekivali da će  reprezentacija Bjelorusije završiti ovaj susret sa maksimalnih 3:0, međutim sjajnom igrom izabranice Gorana Nešića vraćaju se u igru.Iduća dva seta dobijaju 25:18 i 27:25 i odvode ovaj susret u odbojkašku lutriju petog seta. 

U petom setu ponovo nedostaje i malo sportske sreće, a i umor je učinio svoje pa Bjelorusija rezultatom 15:7 osvaja peti set za pobjedu od 3:2. 

Na kraju ovih kvalifikacija  koje su održane u Belgiji, naša reprezentacija je zauzela 5.mjesto sa 1 pobjedom i 4 poraza.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi