Bingham bolji od Trumpa, Day od Higginsa

World Grand Prix

Bingham bolji od Trumpa, Day od Higginsa

A. Beganović

U četvrtfinale snooker World Grand Prixa plasirali su se Shaun Murphy, Liang Wenbo, Joe Perry, Allister Carter, Ryan Day, Stuart Bingham, Thepchaiya Un-Noah i Ding Junhui.

Derbi osmine finala igrali su aktuelni svjetski prvak Stuart Bingham i Judd Trup. Slavio je Bingham rezultatom 4:2, a na meču nije viđen niti jedan trocifreni break.

Sjajan meč odigrali su Higgins i Day, a pobjednik je odlučen u posljednjem sedmom frameu. Slavio je Day, a meč je završen sa tri trocifrena breaka.

Allister Carter je s maksimalnih 4:0 savladao Toma Forda, a istim rezultatom Ding Junhui je nadigrao Petera Ebdona. 

Ove sezone sjajni Kyren Wilson bio je bolji od Jamieja Jonesa (4:2), istim rezultatom Un-Nooh je savladao Marka Allena. Plasman u četvrtfinale osigurao je i Shaun Murphy koji je nadigrao Martina Goulda (4:1), dok je Liang Wenbo bio bolji od Michaela Holtda (4:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi