Bironas ponovo utišao Houston
Vince Young je preporodio Titanse

Monday Night Football

Bironas ponovo utišao Houston

Tennessee Titansi su slavili svoju četvrtu pobjedu u nizu kod divizijskog rivala Houston Texansa sa 20:17. Bila je to odlična utakmica na rasprodatom Reliant Stadiumu.

Tennessee je do pobjede stigao golom Roba Bironasa sa 56 yardi manje od minutu do kraja utakmice, ali su domaći igrači imali veliku priliku da izbore produžetak, ali je udarac Krisa Browna sa 49 yardi sekundu prije kraja otišao suviše ulijevo.

Rob Bironas postaje koban za Texanse, jer je i prije dvije godine s osam golova postavio rekord lige  u pobjedi nad Houstonom od 38:36, što je dokaz da mu leži stadion u Texasu.

"Uvijek se dobro osjećam dole, jako volim Houston, ali nisam siguran dali Houston voli mene", rekao je nakon utakmice onako šaljivo Rob Bironas.

Titansi su sezonu počeli katastrofalno s omjerom 0-6, a onda je trener promijenio startnog QB-a i umjesto veterana Kerryja Collinsa postavio mladog Vincea Younga s kojim Titansi imaju četiri uzastopne pobjede i sada su na omjeru 4-6 što im daje nadu da do kraja sezone mogu izboriti i doigravanje.

Vince Young je u ovoj utakmici bacao 12/22 za 116 yardi i imao je jedno touchdown dodavanje, dok je s druge strane u redovima Houstona njegov kolega Matt Schaub bio odličan sa 25/39 za 305 yardi i dva touchdowna, čime je postavio klupski rekord sa šest utakmica u nizu sa dva touchdown dodavanja.

Rezultat:

Houston Texans (5-5) – Tennessee Titans (4-6)  17:20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.