Bisping savladao Silvu nakon pet rundi

UFC Fight Night 84

Bisping savladao Silvu nakon pet rundi

U Londonu je održan UFC Fight Night, a u borbi večeri Michael Bisping je slavio protiv Andersona Silve nakon, moramo priznati, kontroverzne sudijske odluke.

Tako je Britanac došao do najveće pobjede u karijeri, ali i ostao neporažen na domaćem tlu.

Po mišljenju mnogih Brazilac je bio bolji borac tokom tri runde, ali je na kraju morao priznati poraz. 

Bisping je bio mnogo aktivniji u uvodnim minutama, u kojima je u nekoliko navrata ozbiljno uzdrmao Silvu, međutim, kako je borba odmicala Britanac je bio sve umorniji i inicijativu je prepuštao protivniku.

Brazilski borac pokazao je mnogo više u nastavku, te se stiče utisak da je propustio nekoliko odličnih prilika da dovrši Bispinga, koji je u određenim trenucima jedva stajao na nogama. 

Na kraju Britanac je zabilježio treću pobjedu u nizu i tako nagovijestio pohod ka vrhu srednje kategorije.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi