Bivši svjetski šampion u snookeru suspendovan zbog klađenja

WPBSA kaznila Stuarta Binghama

Bivši svjetski šampion u snookeru suspendovan zbog klađenja

Nekadašnji svjetski snooker šampion Stuart Bingham suspendovan je na šest mjeseci zbog klađenja, saopštila je Svjetska snooker i bilijar asocijacija (WPBSA).

Istragom je utvrđeno da se Bingham kladio na svoje mečeve, zbog čega će narednih šest mjeseci biti pod suspenzijom.

Stuart Bingham će zbog toga propustiti tri velika takmičenja - Internacionalni šampionat, UK šampionat i Masters, ali će mu kazna vjerovatno biti prepolovnjena jer nije utvrđeno da je imao koruptivnu namjeru i da je direktno uticao na ishod duela. Ukoliko se to desi, Bingham će takmičenju vratiti u januaru.

Bingham (41), koji je trenutno 10. igrač svijeta, će morati da plati 20 hiljada funti kazne, a u saopštenju se navodi da je novčana vrijednost Binghovih uplata prilikom klađenja bila 35,771 funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi